StoryEditor

Titov stan u New Yorku prodan za 76 milijuna kuna

Piše D  /  02.06.2018., 09:06h

Od 12 milijuna dolara Hrvatskoj će pripasti 2 milijuna, objavilo je naše ministarstvo vanjskih poslova.

Index prošlo ljeto dobio ekskluzivne fotografije penthousea

Jugoslavija je taj stan kupila 1975., dok je Tito još bio živ. Riječ je o dvoetažnom stanu s 13 soba, od čega su četiri spavaće. Također, stan ima i četiri terase i tri kamina.

Index je u srpnju prošle godine bio u New Yorku i dobio ekskluzivne fotografije luksuznog penthousea koji se tada prodavao za 50 milijuna dolara.

Predstavnici pet država nasljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše države, kupljenog na jednoj od najprestižnijih njujorških adresa za 100 tisuća dolara, također u gotovini.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije priopćilo je da je Beogradu od prodaje pripalo 3 milijuna dolara. Podaci za ostale države nisu poznati.

Tito redovito boravio u tom stanu

Prodaja je morala dobiti zeleno svjetlo svake od država nasljednica, američkog State Departmenta i uprave zgrade u kojoj se stan nalazi.

Rezidencija, u kojoj je prilikom svojih dolazaka na skupštine UN-a boravio Tito, u lošem je stanju i novi vlasnik će morati investirati velik novac u obnovu. Kupac je iz New Yorka, dolazi iz svijeta financija.

Njujorška agencija Douglas Elliman Real Estate prodaje i preostale nekretnine koje su bile vlasništvo bivše države u New Yorku, Bernu, Bonnu i Tokiju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:00