StoryEditor
HODOČASNICI

Tisuće vjernika kroz ovaj tjedan i Uskrs u Međugorju

Piše desk  /  30.03.2024., 13:41h

Međugorje živi vjeru, a tome svjedoče tisuće hodočasnika koje Uskrs slave u ovom mjestu molitve gdje se prema svjedočenju šestero mladih 1981. godine ukazala Blažena Djevica Marija.

Oko 10 tisuća vjernika iz cijelog svijeta u idućim će danima posjetiti Međugorje. Posebno svečano bit će na Uskrs kad su svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. Brojna svjedočanstva o snazi Međugorja ovih dana se objavljuju.

Paolo Brosio, poznati novinar nekoć je živio raskalašenim životom, a onda je otkrio Međugorje u dobi od 53 godine. Pisao je i papi Franji.

- U Međugorju sam našao jednostavnost, skromni stil života i zahvaljujući bolnim problemima koji su me približili k Bogu vezanim za komplicirane i nemirne situacije moga života, pronašao sam više poniznosti, tako daleku riječ za mene da sam je jedva mogao vidjeti dalekozorom. Međutim, čudo preobraćenja se također dogodilo, kao što sam ti imao priliku reći u Vatikanu, zahvaljujući i molitvama moje drage majke Anne, koja je samo dva dana prije našeg susreta napunila 94 godina - naveo je, među ostalim, u pismu Papi.

Glavni glumac filma "Pasija" Jim Caviezel se za novi film "Uskrsnuće" pripremao upravo u Međugorju kojem se uvijek vraća i iz kojeg crpi duhovnu jakost.

- Prvih sam dana u Međugorju kod molitve osjećao unutarnji nemir jer nisam bio naviknut toliko moliti, pa sam molio Boga da mi pomogne. Nakon četiri dana htio sam još samo moliti. Kad god bih molio, osjećao sam se povezan s Bogom. To je iskustvo koje želim svakom katoliku! Možda sam kao dijete doživio nešto slično pa onda zaboravio. Sada mi je to bilo darovano. To iskustvo nastavilo se i kod kuće. U obitelji zajedno živimo sakramente. S djecom svakoga dana molimo krunicu na putu u školu. Ako ja odmah ne započnem, onda moj sin počne moliti - kazao je. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 12:50