Article_Top_970x250

Tisuće štediša iz BiH ostale bez više desetaka milijuna maraka

odluka suda u strasbourgu

Tisuće štediša iz BiH ostale bez više desetaka milijuna maraka

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu obavijestio je Udrugu za zaštitu deviznih štediša u BiH da je proglasio neprihvatljivim aplikacije štediša ”Ljubljanske banke” protiv Slovenije i BiH.

Potvrdila je ovo za Dnevni avaz Amila Omersoftić, predsjednica ove udruge, koja kaže kako će tisuće štediša ostati bez desetaka milijuna maraka!

– Utvrdili smo da naša štednja nikad nije prenesena na Agenciju za privatizaciju. A i Europski sud je utvrdio kako je sva štednja u Sloveniji. Štediše koje nisu imale novac angažirati odvjetnike u Sloveniji pred višim sudovima podnijele su aplikacije Europskom sudu da utvrde tko je dužan novac vratiti štedišama. Sudac pojedinac je odlučio kako Sud ne može raspravljati o našim pravima – ističe Omersoftić.

Ona upozorava da tisuće štediša ostaju bez svoje imovine, zbog toga što ni zakon u BiH ne dozvoljava da BiH vrati tu štednju.

– Radi se o tisućama štediša u iznosu od 40 milijuna maraka, uz kamate od 47 posto – kaže Omersoftić i dodaje kako nemaju pravo ni na apelaciju.

Dnevnik.ba