StoryEditor

Tisuće hodočasnika na Hodnji mira prema Međugorju

Piše D  /  24.06.2020., 10:06h

Kao i svake godine, Hodnja krenula je rano ujutro u 6 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10 sati.

Iako je ove godine manje hodočasnika sa strane, ipak ih ima. Molimo za mir u cijelome svijetu u srcima i obiteljima kako je to Gospa htjela i želi. Nekad na nije jasno zašto moliti, kao da ne znamo kako molitva dopire, ali Gospa kaže “Samo vi molite, molitve vaše su mi potrebne” i s tom nakanom idimo i molimo i vjerujmo da će to Bog čuti, kazao jemeđugorski župnik fra Marinko Šakota uoči samog polaska Hodnje mira.

Ovaj dan obilježava se svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja, ujedno i uočnica. Svete mise su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.

Tokom hodnje vjernici i mnogobrojni strani hodočasnici sa svojim zastavama, po običaju mole krunicu, pjevaju i zahvaljuju Gospi, a na čelu kolone svećenici se izmjenjuju u nošenju križa.

A osim s Humca velik broj hodočasnika stiže iz svih dijelova Hercegovine, Bosne, Hrvatske i drugih udaljeninijih dijelova svijeta.

Kad je riječ o 39. obljetnici Gospinih ukazanja u četvrtak 25. lipnja. Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 sati ujutro, prenosi Jabuka.tv.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:28