StoryEditor

Tisuće hodočasnika hrle u park u Italiji gdje je postavljen kip Djevice Marije iz Međugorja, oglasio se i papa Franjo

Piše desk  /  05.06.2023., 11:46h

Papa Franjo je kazao da ukazivanja Djevice Marije "nisu uvijek stvarna" nakon što je tisuće hodočasnika pohrlilo u jedan park u Italiji gdje se nalazi kip Djevice Marije koji je u Međugorju kao repliku kupila Marie Giuseppe Scarpulle.

Stanovnici Trevignana su pozvali papu Franju da intervenira protiv Giuseppe Scarpulle, koja je dobila nadimke "Svetice" i "Vidovita" s obzirom na to da već pet mjeseci organizira mjesečne ceremonije u parku s pogledom na jezero Bracciano gdje se nalazi kip Djevice Marije.

Tijekom intervjua za Rai 1, kada su ga upitali u ukazanjima Djevice Marije, papa je rekao da ne treba vjerovati svakome.

“Ne gledajte tamo. Postoje ukazanja Djevice koja su stvarna, ali Djevica nikada nije privlačila (pažnju) na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kad je marijanska pobožnost previše usmjerena na tebe, to nije dobro”, kazao je papa.

Radi se o kipu koji je Scarpulla kupila u Međugorju. Po povratku u Italiju tvrdila je da joj se Djevica ukazala, lila krvave suze i slala joj poruke. Zbog toga su brojni vjernici dolazili u posjet ovom kipu gdje su se molili i tražili ozdravljenje.

Lokalni biskup Marco Salvi prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg dana u mjesecu.

Njegova biskupija istražuje fenomen oko kipa, ali se u istragu uključila i policija. Privatni istražitelj je utvrdio da mrlje na kipu potiču od svinjske krvi, a pojedini sljedbenici su ispričali da su prevareni.

Zbog toga se Scarpulla suočava sa sudskom istragom. Ona je i u prošlosti bila osuđena jer je osnovala fondaciju preko koje je skupljala donacije navodno za bolesnu djecu.

Prošlog mjeseca izjavila je da je nije pokolebala istraga, kao ni nalog da se staklena vitrina sruši.

"Neću se pomaknuti ni za milimetar jer sam u kući Božjoj i imam Djevicu na svojoj strani", naglasila je.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 18:27