StoryEditor

Tisuće Afganistanaca koji bježe od moguće odmazde naselit će se u SAD-u

Piše D  /  02.08.2021., 04:08h

Reuters je ranije ekskluzivno javio o planovima uspostave projekata iz „Prioriteta dva“, koji obuhvaćaju Afganistance koji su radili za projekte i koje su financirali Amerikanci, i za američke nevladine agencije i medije, prenosi Fena.

-  U svjetlu pojačanog talibanskog nasilja, američka vlada radi na tome da pruži određenim Afganistancima, uključujući i one koji su surađivali sa Sjedinjenim Državama, da se nasele u Sjedinjenim Državama - navodi State Department u objavi.         

-  Takva karakterizacija širi priliku trajnim naseljavanjem u Sjedinjenim Državama još tisuće Afganistanaca i članova njihovih najužih obitelji koji bi također mogli da se nađu u rizičnoj situaciji – dodaje se u objavi.         

Oni koji su radili kao službenici ili radnici po ugovoru, lokalno osoblje, tumači i  prevoditelji za američku vladu ili oružane snage koji su podobni za naseljavanje na novoj destinaciji, kao i Afganistanci zaposleni u medijima, organizacijama sa sjedištem u SAD ili nevladinim organizacijama, objavio je State Department.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:49