StoryEditor

Tinejdžerica prijetila školama u Coloradu. Policija je pronašla mrtvu

Piše D  /  17.04.2019., 11:04h

Šerif okruga Jefferson, u predgrađu Denvera, Jeff Shrader je rekao na konferenciji za novinare da je Sol Pais (18) "podlegla ozljedama". 

"Mislim da je FBI nije pratio u trenutku kada je pronađena", precizirao je. Savezna policija je ranije upozorila da je Sol Pais naoružana i da je prijetila napadom na školu u području Denvera.

Sol Pais imala je 18 godina. 

Ovog tjedna se obilježava 20 godina od masakra u srednjoj školi Columbine. U njemu je poginulo 13 osoba. 

Pais je  najprije prijetila školama u Coloradu, a kada je stigla u Coloradu, kupila je pušku u trgovini u mjestu Littleton.  Policija ju je smatrala prijetnjom.

Pais je na koncu pronađena mrtva. Policija je o njezinoj smrti obavijestila njezinu obitelj u Miamiju.

CNN piše kako su im policajci rekli da je njezina obitelj tužna, ali i kako im je laknulo da nitko nije ozlijeđen u napadima kojima je prijetila njihova kćer. 

“Obitelj je značajno doprinijela istrazi”, poručili su iz policije.

19 škola bilo je danas zatvoreno, dok je policija tražila Pais. Kada je potraga završena, škole su otvorene.

Pais je pohađala srednju školu u Miamiju. Njezin otac je policiji rekao kako se s kćeri nije čuo od nedjelje te kako smatra da njegova kći možda ima nekih mentalnih problema. 

Njezine školske kolege su bile u čudu što je policija traži zbog prijetnji školama. 

Potraga za njom je pokrenuta dok su se Sjedinjene Države pripremale komemorirati masakr u gimnaziji Columbine, u predgrađu Denvera. Dvadesetog travnja 1999. dvojica teško naoružanih učenika starih 17 i 18 godina su u nekoliko minuta ubili 12 učenika i jednog profesora i zatim počinili samoubojstva, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:11