StoryEditor

Tinejdžer umro za računalom, pronašao ga otac: ‘Igrice su mu bile život...‘

Piše D  /  05.11.2019., 11:11h

Tinejdžer s Tajlanda srušio se i umro za svojim računalom nakon cjelodnevnog igranja igrice tijekom školskih praznika, javlja Daily Mail.

Piyawat Harikun (17) završio je s nastavom krajem listopada, a slobodno vrijeme iskoristio je za igranje video igrica na kompjuteru u svojoj sobi.

Roditelji kažu da je znao ostati budan cijelu noć, a tijekom dana je samo navukao zavjese i nastavio igrati igrice u obiteljskoj kući u Udon Thani, na sjeveru Tajlanda. Odnijeli bi mu hranu u sobu i nagovarali ga da prestane, no on nije želio prestajati sa svojom opsesijom.

Dječakov otac Jaranwit ušao je u sinovu sobu u ponedjeljak popodne i zatekao sina kako leži na podu. Na stolu se nalazila hrpa praznih kutija od dostave hrane, bočica energetskog pića, a slušalice su mu bile na kompjuteru.

 Jaranwit, časnik zračnih snaga, rekao je da je pokušao oživjeti sina, ali da je on već tada bio mrtav.

- Dozivao sam ga imenom i vikao ‘probudi se‘, ‘probudi se‘, ali nije odgovorio. Vidio sam da je prekasno - izjavio je otac dječaka.

Obdukcija je pokazala da je tinejdžer umro od moždanog udara za koji vjeruju da je uzrokovan neprestanim igranjem na računalu tijekom noći.

Jaranwit je priznao da je njegov sin ovisnik o igricama i upozorio je ostale roditelje da ne dopuste djeci da postanu ovisnici.

- Moj sin je u školi uvijek bio pametan, no imao je velikih problema s ovisnosti o igricama. Upozoravao sam ga da mora prestati i obećao je da će smanjiti, no bilo je prekasno. Umro je prije nego što je imao priliku promijeniti se - dodao je otac.

Otac želi da smrt njegova sina bude primjer i upozorenje roditeljima čija su djeca ovisnici o igrama. 

- Moraju biti stroži prema djeci koja postaju ovisna jer bi u protivnom mogli završiti kao moj sin - poručio je.

Dječakovo tijelo prevezeno je iz bolnice u obližnji budistički hram gdje će njegov otac organizirati pogreb, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:39