Article_Top_970x250

Tillerson poručio Europljanima: SAD se neće miješati u europsku trgovinu s Iranom, radite što želite!

iranski nuklearni sporazum

Tillerson poručio Europljanima: SAD se neće miješati u europsku trgovinu s Iranom, radite što želite!

lis 20, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sjedinjene Američke Države ne žele ometati europsku trgovinu i poslovne transakcije s Iranom unatoč prošlotjednoj odluci Donalda Trumpa da odbije potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, rekao je državni tajnik Rex Tillerson za Wall Street Journal.

Čelnici Europske unije su u četvrtak u Bruxellesu istakli potrebu zaštite svojih kompanija i investitora koji posluju s Iranom od bilo kakvih negativnih posljedica ukoliko Washington ponovno uvede sankcije protiv Irana, kazali su zvaničnici, javlja agencija Reuters, prenosi Fena.

- Predsjednik je bio prilično jasan da nije njegova namjera da se miješa u poslovne sporazume koje Europljani možda imaju s Iranom. On je to jasno rekao: "U redu je. Radite što želite" - izjavio je Tillerson u intervjuu za WSJ.

Trump je prošlog tjedna odbio potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma postignutog sa SAD-om i još pet drugih sila uključujući Veliku Britaniju, Francusku i Njemačku.

Predsjednik je Kongresu dao 60 dana da odluči hoće li ponovo uvesti ekonomske sankcije Iranu, koje su ukinute u zamjenu za smanjenje programa za koji Zapad strahuje da za cilj ima razvoj nuklearne bombe, što Teheran negira.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250