Article_Top_970x250

Tijelo poginulog hrvatskog pilota izvučeno iz mora

pad helikoptera

Tijelo poginulog hrvatskog pilota izvučeno iz mora

sij 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) u utorak je priopćilo da je iz mora izvučeno tijelo pronađenog pilota natporučnika Tomislava Baturine koji je poginuo u padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu.

Tijelo drugog člana posade, pilota natporučnika Tomislava Baturine izvučeno je iz mora na obalu kod mjesta Zablaće u Šibensko-kninskoj županiji.

U tijeku je očevid koji provode zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, civilna i Vojna policija, navodi se u priopćenju MORH-a, prenosi Fena.

Pilot Baturina stradao je u ponedjeljak u padu helikoptera Kiowa Warrior u more kod Zlarina, a njegovo je tijelo, nakon intenzivne potrage, pronađeno u utorak ujutro u Šibenskom kanalu zajedno s olupinom helikoptera.

U tragičnoj nesreći pada helikoptera smrtno je stradao i bojnik Marin Klarin, čije je tijelo pronađeno jučer.

Natporučnik Tomislav Baturina bio je pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević formirao je Povjerenstvo na čelu s glavnim vojnim zrakoplovnim istražiteljem s ciljem utvrđivanja okolnosti nastanka ove tragične nesreće, prenosi Hina.

Ministarstvo obrane RH i vojni vrh na konferenciji za novinare jučer poslijepodne u Zemuniku naveli su da za sada nije utvrđen razlog pada vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu u kojemu su poginula dvojica pilota. Dok se ne utvrdi uzrok nesreće obustavljen je let svih helikoptera Kiowa Warrior.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec rekao je da je helikopter iz neobjašnjivih razloga udario u more, dok je drugi helikopter, koji je bio u paru s njim, ostao na mjestu događaja dozivajući pomoć.

Letačka aktivnost u paru na prostoru Zablaća i otoka Zlarina započela je u ponedjeljak u 10,30 sati, a pad jednog helikoptera dogodio se oko 11 sati.

Dnevnik.ba

Tagovi: