StoryEditor

Tijelo migranta nije obezglavljeno, vjerojatno se utopio pri prelasku granice

Piše D  /  04.10.2019., 11:10h

Golo i beživotno tijelo migranta, koje je pronađeno prije četiri dana u rijeci Korani kod Cazina, na sebi nije imalo vidljivih znakova nasilnih povreda, potvrdio je glasnogovrnik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić. To u potpunosti isključuje tezu da je migrant obezglavljen, što se na prvi pogled i čini na snimci kojeg su drugi migranti načinili i objavili na društvenim mrežama.

-To je dezinformacija, nije obezglavljen, da jest mi bismo imali istragu o ubistvu. Za sada čekamo potpuni patološki izvještaj koji će vjerojatno potvrditi, ili negirati, tezu da bi se moglo raditi o utapanju. Inače bi to bio peti ili šesti slučaj utapanja migranta u našoj županiji od početka migrantske krize  kazao je Šiljdedić za Oslobođenje.

Tjelo je u fazi raspadanja, kazao je Šiljdedić, što upućuje na to da je do smrti došlo i mnogo prije njegova pronalaska. Doznaje se i da lokacija gdje je migrant pronađen nije mjesto njegove smrti, odnosno da je voda nosila tijelo.

S obzirom na to da je migrant pronađen gol, pretpostavlja se da je skinuo odjeću u namjeri da prijeđe rijeku i ponovo obuče suhu garderobu, koju na taj način migranti obično prenose u kesi. Ipak, kesa s garderobom nije pronađena pored tijela, ali policija i dalje vrši istragu kako bi utvrdili što se točno dogodilo.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:56