StoryEditor

Tijelo djevojčice pronađeno u Dunavu: ‘Mislio sam da je lutka. Privukao sam je štapom‘

Piše D  /  05.09.2018., 06:09h

“Šetao sam s unucima, i onda sam u vodi ugledao nešto za što sam najprije pomislio da je u pitanju lutka. Bila je okrenuta na trbuh, a glava joj je bila u vodi. Pozvao sam suprugu, ona je brzo stigla, pogledala i kazala da to nije lutka. Tada je naišao jedan brod, podigao val i tijelo djevojčice je počelo plutati. Ušao sam u vodu i štapom sam privukao tijelo do obale”, ispričao je za Blic muškarac koji je prvi uočio tijelo djevojčice u vodi. Dožvio je, kaže, šok jer je riječ o njegovoj maloj susjedi.

Prema neslužbenim podacima, djevojčica je sama šetala sinoć obalom Dunava, okliznula se, pala u duboku vodu i utopila se. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja. Neki mještani rekli su da je djevojčica imala težak život pored oca koji navodno nije brinuo o njoj.

“Znali smo je vidjeti ljetos kako tumara sama ulicama, bez ikakvog cilja. Zaustavljala je ljude, tražila novac za hranu. Jednom mom prijatelju je kazala da joj novac treba da kupi medu koji joj se dopao. Često je viđana i na gradskoj plaži kako prilazi do posjetioca koji su nešto grickali, i moli za neki zalogaj”, ispričao je jedan od mještana, prenosi Blic.

Direktor Centra za socijalni rad u Kladovu, Ljubiša Stojković, rekao je pak da je mala Anabela Đ. s ocem imala normalan život i da ih je njihova služba više puta obišla.

“Sve je bilo u redu, osim što je devojčica bila sklona bježanju od kuće”, rekao je Stojković.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:55