Article_Top_970x250

Tijekom velike policijske akcije u tri županije uhićeno 29 osoba

AKCIJA "MREŽA IV"

Tijekom velike policijske akcije u tri županije uhićeno 29 osoba

lip 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Policijski timovi Unsko-sanske županije, županije Sarajevo i Srednjobosanske županije danas su izvršili pretrese na 32 lokacije, prilikom čega su u Zenici uhitili 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u SBŽ.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "Mreža IV", koja se provodi u suradnji s Federalnom upravom policije i usmjerena je na uhićenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za kaznena djela zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku te lociranja i uhićenja osoba koje su mete akcije.

Ukupno je uhićeno 29 osoba, neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još uvijek nije završena pa se može očekivati da će biti i još uhićenih.

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ Aldina Alić kazala je za Klix.ba da je jedna osoba, koja je također meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe još uvijek intenzivno traga te da je raspisana potjera, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba