Article_Top_970x250

Težak poraz Plemića u Laktašima, Igokea izjednačila rezultat finala

Igokea – Zrinjski 1:1

Težak poraz Plemića u Laktašima, Igokea izjednačila rezultat finala

svibnja 16, 2018

Piše: Toni Raspudić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon tri vezane pobjede Zrinjskog protiv Igokee, momčad iz Aleksandrovca je prekinula seriju Mostaraca i sigurnom pobjedom od 80:59 izjednačila rezultat finalnih utakmica na 1:1.

Zrinjski je bolje otvorio susret u Laktašima i sredinom prve dionice prave seriju od 8-0 i bježe na 8 koševa razlike. Igokea je uspjela smanjiti na 15:19, te se i u drugoj dionici igralo koš za koš. 

No, domaćini u nastavku rade seriju 9-0 i bježe Plemićima na 8 razlike. U tim trenucima igrači Igokee su gostima mogli i 'otkinuti ruku', a na drugoj strani se i najmanji kontakt svirao prekršajem. Na veliki odmor se odlazi s 36:30 za Igokeu.

Veliki hendikep za ekipu Zrinjskog bila je i ozljeda Toure Murryja sredinom druge četvrtine.

Nakon izlaska iz svlačionica Igokea rješava utakmicu. Uslijedila je serija domaćina od 10-0 u kojoj Zrinjski nije imao rješenja u napadu, a ponovno je defanzivni skok bio očajan. Igokea je pobjegla na 15 razlike i bilo je jasno Mostarcima kako njihova serija pobjeda protiv Igokee prestaje u Laktašima.

U posljednjoj četvrtini domaćini serijom od 6-0 ubijaju i najmanju nadu Plemićima, te lakoćom rješava utakmicu pobijedivši s 21 košem razlike (80:59).

Najveći doprinos pobjedi Igokee dali su Ljubičić s 14, Radivojević s 10 te Rikić s 9 koševa.

Kod Zrinjskog je najbolji bio Igrutinović s 14 poena.

Igokea je tako izjednačila rezultat na 1:1, a sljedeća utakmica se igra u Mostaru u subotu.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250