StoryEditor
blagdan velike gospe

Teslić: Nadbiskup Vukšić predvodio je misno slavlje u Komušini

Piše fena  /  15.08.2023., 18:18h

U povodu blagdana Velike Gospe nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić predvodio je misno slavlje na kojem se okupilo više od 20 000 vjernika u najvećem marijanskom svetištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u Komušini kod Teslića.

"Gospodin vjeruje da mi slušamo i čuvamo riječ Božju zato je s nama ovdje. To isto vjeruje i Djevica Marija te zato zagovara kod svojega Sina i one uspješne i one manje uspješne, i one posvema neuspješne da prvi zadrže pravac na kojem jesu, da drugi nastave barem na takav način, a oni treći da se vrate na pravi put uvijek poslušni riječi Božjoj", kazao je tom prigodom mons. Vukšić.

Također podsjetio je kako uvijek u vlastitom životu u trenutcima iznenađenja, posebice nevolja, treba imati hrabrosti i povjerenja kazati: ‘Neka mi bude po volji Božjoj‘, i sigurno će onda po ustima nekog tko će izreći blagoslov u našemu životu voljom Božjom biti kazano:

"Blagoslovljen jer si povjerovao da će ti biti ono što ti je rečeno od Gospodina‘", kazao je, među ostalim, mons. Vukšić ponovno ističući okupljenima da su "još blaženiji oni koji riječ Božju slušaju i čuvaju".

Misno slavlje animirao je zbor župe Sv. Ante Padovanskog iz Žepča, a pod ravnanjem župnika preč. Predraga Stojčevića, javlja KTA.

Misa je završila blagoslovom nadbiskupa Vukšića, a organizirana je i pobožnost križnoga puta u župnoj crkvi te bdijenje pred slikom Gospe Kondžilske.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:50