Article_Top_970x250

Terzić: Počinjemo izgradnju autoceste prema Počitelju

sljedećeg mjeseca

Terzić: Počinjemo izgradnju autoceste prema Počitelju

srp 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Biznis.ba

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić izjavio je da sredinom kolovoza strojevi kineskih tvrtki izlaze na gradilište dionice autoceste na Koridoru Vc Počitelj – Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna maraka (100 milijuna eura).

U izjavi za Avaz Terzić je pojasnio kako se radi o dionici autoceste dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Ovu dionicu autoceste gradit će kineske tvrtke „China State Construction Engeering Com-pany” i „Sinohydro Power – China”, a Terzić kaže kako su Autoceste dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana.

-Tu je sve završeno i više nema čekanja. Strojevi izlaze na gradilišta i konačno počinju radovi – rekao je Terzić.

„Autoceste FBiH” prije dva dana su objavile i ponudu za gradnju dionice Tarčin – tunel Ivan, na Koridoru Vc, ukupne dužine od 4,9 kilometara, koja će koštati ukupno 50 milijuna eura. Ta dionica skratit će put do mora.

-Dionica će imati velike i značajne objekte u vidu tunela i mostova i nastavak je gradnje dionice od Tarčina prema Bradini – kaže Terzić.

Prema njegovim riječima, u tijeku su radovi na nekoliko gradilišta vrijedni ukupno 400 milijuna eura, a već odavno je zaokružen financijski plan prema jugu.

-Krećemo sada s Počiteljem, izgradnjom mosta, zatim tunela Kvanj. Radimo punom parom na dionici Klopče – Donja Gračanica, a već je odabran i izvođač radova za tunel Zenica. Potpisan je i ugovor za dionicu od Ponirka do Vranduka – kazao je Terzić.

Dnevnik.ba