StoryEditor
stravično

Teroristički čin: Britanci objavili ime ubojice koji je nožem izbo zastupnika u crkvi

Piše Desk  /  17.10.2021., 09:17h
Brutalno ubojstvo konzertvativnog zastupnika Davida Amessa u petak je šokiralo cijelu Veliku Britaniju. Policija je zločin proglasila terorističkim činom.

David Amess (69) nasmrt je izboden nožem u petak poslijepodne u metodističkoj crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, gdje je primao svoje birače.

Policija je objavila kako je ubojica Ali Harbi Ali (25), britanski državljanin somalskih korijena. Uhićen je na licu mjesta odmah nakon napada, objavio je BBC.

Zastupnik je podlegao ozljedama unatoč brzoj intervenciji hitne pomoći.

- Istragom smo otkrili potencijalnu motivaciju povezanu s islamističkim terorizmom - objavila je gradska policija prije nego je slučaj povjeren Odjelu za borbu protiv terorizma.

Povodom ubojstva člana svoje stranke izjavu je dao i britanski premijer Boris Johnson.

- Svi smo tužni i u šoku zbog ubojstva Sir Davida Amessa, koji je ubijen u njegovoj općini u crkvi, nakon gotovo 40 godina služenja Essexu i cijeloj Velikoj Britaniji.

Bio je jedan od najdražih, najljubaznijih i najnježnijih ljudi u politici. David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost. Danas smo izgubili izvrsnog javnog službenika, voljenog kolegu i prijatelja - rekao je, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:08