Article_Top_970x250

Teroristi pogubili trojicu europskih novinara

burkina faso

Teroristi pogubili trojicu europskih novinara

tra 27, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

David Beriain (lijevo) i Roberto Fraile

Dvojica španjolskih i jedan irski novinar koji su nestali nakon napada u ponedjeljak na istoku Burkine Faso "pogubljeni" su, rekao je u utorak jedan dužnosnik službi sigurnosti te zemlje, a Madrid je potvrdio smrt dvojice svojih državljana.

“Teroristi su pogubili trojica zapadnjaka”, izjavio je taj dužnosnik. “Osobe na snimkama naoružane skupine identificirane su kao trojica zapadnjaka koji su nestali u ponedjeljak”, dodao je.

U Madridu je premijer Pedro Sanchez u utorak potvrdio smrt dvojice Španjolaca, prenosi Hina.

“Najgora vijest je potvrđena. Izražavamo sućut obiteljima Davida Beriaina i Roberta Frailea, ubijenima u Burkini Faso”, napisao je na Twitteru i izrazio “zahvalnost onima koji poput njih svakodnevno hrabro izvještavaju iz područja sukoba”.

Prema riječima španjolske ministrice vanjskih poslova, Aranche Gonzalez Laya, ta dvojica novinara su snimala dokumentarni film o zaštiti nacionalnih parkova u Burkini Faso i zaštiti od krivolova i o stanovništvu koje živi u parkovima prirode”.

U Dublinu je ministarstvo vanjskih poslova navelo da je “svjesno” nestanka irskog državljanina, ali nisu htjeli komentirati taj slučaj.

Dnevnik.ba