StoryEditor

Terorist Tarrant priznao krivnju po svim točkama optužnice

Piše D  /  26.03.2020., 08:03h

29-godišnji monstrum se suočio s 51 točkom optužnice za ubojstva, 40 točaka za pokušaj ubojstva i točkom za izvršenje terorističkog napada, a iako je sredinom prošle godine negirao krivnju, sada ju je priznao po svim točkama optužnice.

Novi Zeland se, kao i većina svjetskih država, trenutno nalazi pred blokadom usljed izbijanja epidemije koronavirusa, a prema pisanju BBC-a, Tarrant je krivnju priznao tijekom sudskog ročišta po kraćem postupku u Višem sudu u Christchurchu.

Navodi se da medijima nije bilio dopušteno praćenje ročišta, a zbog novonastale situacije Tarrant i njegovi odvjetnici javili su se putem videolinka.

Sudac Cameron Mander je rekao da žali što žrtve i obitelji žrtava nisu mogle prisustvovati u sudnici kada se optuženi izjasnio da je kriv, a također je dodao da nema namjeru osuditi Tarranta prije nego se situacija na Novom Zelandu normalizira, upravo kako bi žrtve i njihove obitelji mogle prisustvovati izricanju presude.

Podsjećamo, Tarrant je u terorističkom napadu 15. ožujka 2019. godine ubio 51, a ranio 40 osoba, uglavnom muslimana vjernika koji su se našli u džamiji i islamskom centru prilikom molitve. Tarrantu je određen pritvor do 1. svibnja, a sud se nada kako će u sljedećim danima odrediti točan datum izricanja presude, prenosi klix.ba.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:54