StoryEditor

Terorist na sudu slao rasisitičke znakove: Smiješio se kamerama

Piše D  /  16.03.2019., 09:03h

Ožalošćeni muškarac nožem je prijetio teroristu iz Novog Zelanda koji je jučer zaprepastio cijeli svijet. I dok se napadač danas suočavao s optužbom, ispred sudnice se okupilo mnoštvo ljudi, a jedan je čovjek nožem zaprijetio optuženom prije nego ga je policija zadržala, piše Dailymail. 

Tarrant je optužen po jednoj točki ubojstva, ali policija kaže kako se očekuje da će biti podneseno još mnogo optužbi. Zadržan je u pritvoru, a njegov dežurni odvjetnik nije podnio zahtjev za jamčevinu. Drugi muškarac, Daniel John Burrough, 18, također je optužen za napade, ali se nije pojavio na sudu. Kada se danas po prvi puta pojavio na Okružnom sudu u Christchurchus, činilo se da Tarrant fotoaparatima daje rasističke simbole koji govore o bijeloj privilegiji, odnosno superiornosti bijelačke rase . Slike snimljene na sudu, pikselirane na zahtjev suca, pokazale su osumnjičenog koji se ponašao izuzetno opušteno, a  činilo se i kako se smiješi dok su ga pratile sigurnosne kamere, piše Mirror. 

Užasan napad na Christchurchu uživo je emitiran u 17-minutnom videu i izvješćuje se da je obitelj napadača sama pristupila policiji NSW-a. 

-Nakon ovog zločina, razumijem da je obitelj pristupila policiji, pogotovo vidjevši incident na televiziji- rekao je policijski zapovijednik Mick Fuller u subotu ujutro u Sydneyu. 

Još jedan muškarac bit će priveden, a policija još uvijek pokušava ‘izgraditi sliku bilo kojeg pojedinca koji je sudjelovao u svim aktivnostima koje su vodile ovom užasnom događaju. Policijski povjerenik Mike Bush potvrdio je da je broj poginulih 49, dok je 42 ozlijeđeno. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:00