StoryEditor

Televizija Herceg Bosne počela s emitiranjem programa

Piše D  /  01.07.2019., 02:07h

Okosnicu televizijskog programa činit će informativni program kojim će se povezati hrvatska središta od Neuma do Žepča, dok su planovi vodstva televizije zemaljskim signalom pokriti većinske hrvatska područja u BiH, prenosi Hina.  

Televizija HercegBosne se nalazi i u sklopu kablovskog emitiranja te se planira satelitsko i internetsko emitiranje.

Ravnatelj Radio televizije HercegBosne Stipe Galić istaknuo je kako je početna faza u stvari eksperimentalna budući se s programom započelo u ljetnom razdoblju, te je na jesen najavio prilagođavanje programa s novom shemom.

"Prva informativna je Županijska panorama, a tematski će pokrivati sve prostore koji su za nas značajni. Od 19:30 ćemo emitirati Dnevnik koji će trajati pola sata", pojasnio je.

Po njegovim riječima  svakoga dana u programu će biti i različite tematske emisije u trajanju od 45 minuta.
Dio programa Radija HercegBosne u početku će biti integriran u televizijski program, dodao je Galić.
Radio-televizija HercegBosne započela je emitirati radijski program u ratu 1993. godine, te unatoč nekoliko planova nije do sada pokrenula i televizijski program.

U sustavu javnog emitiranja u Bosni i Hercegovini postoji državna RTV BiH, te entitetske TV Federacije BiH i  Radio-televizija Republike Srpske.

Hrvatski predstavnici u BiH uporno pokušavaju donijeti izmjene zakona kojim bi ustrojili radio i televiziju na vlastitom jeziku u okviru državnog servisa, ali se tome protive političari iz bošnjačkih stranaka.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 11:03