StoryEditor
stream servisi

Telemach sinoć aktivno sprječavao korisnike da prate Ligu prvaka?

Piše J.G.  /  16.09.2021., 13:34h
Operater kabelske televizije i internet provider Telemach sinoć je, sudeći prema današnjim reakcijama korisnika, aktivno sprječavao gledatelje da prate utakmice Lige prvaka na internetskim stream servisima.

Pored toga što u ponudi Telemacha nije bilo prijenosa niti jedne jedine utakmice (prijenos na HRT2 bio je zatamnjen), ova kompanija je navodno sprječavala svoje korisnike da pristupe aplikacijama za streaming televizijskog programa.

Korisnici su stoga morali prethodno instalirati aplikacije koje omogućavaju zaobilaženje Telemachovih ograničenja.

Jedna od najpoznatijih takvih aplikacija je Rokkr, preko koje su korisnici kompenzirali činjenicu da se kod operatera kabelske televizije ne mogu pratiti najvažnija sportska natjecanja, poput nogometne Lige prvaka ili španjolske La lige i francuske Ligue 1.

Streaming servise je sinoć bilo moguće pokrenuti nakon što prethodnog pokretanja neke od aplikacija za zaobilaženje Telemachovih ograničenja.

Inače, iz ponude Telemacha početkom ove godine naprasno su nestali Arena Sport kanali, o čemu Telemach nije bio obavijestio korisnike. Upravo suprotno, netom prije ukidanja Arena Sport kanala Telemach je agresivno reklamirao sportske kanale koje je imao u ponudi te je time dove značajan broj svojih korisnika u zabludu.

Opširnije o temi čitajte ovdje:

Telemach ignorira korisnike, morat će se ići na kolektivne tužbe?

Hoće li Telemach izgubiti na tisuće korisnika u BiH zbog laganja klijentima?

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:29