StoryEditor

Tegeltija: Veliki dan sreće i radosti zbog obilježavanja Dana RS

Piše D  /  09.01.2020., 10:01h

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je kako je za sve iz Republike Srpske koji rade u institucijama u Sarajevu danas praznik i da očekuje da slave taj dan kao dan Republike Srpske.

Tegeltija je rekao da je ovo veliki dan sreće i radosti zbog obilježavanja Dana Republike i da bi svi drugi u BiH trebalo tako da se osjećaju.

"Ne moraju dijeliti našu ljubav prema Republici Srpskoj ako je nemaju, ali ne bi trebali imati bilo što protiv naše sreće i zadovoljstva da obilježavamo Dan Republike", rekao je Tegeltija za ATV.

Naveo je kako su zaposleni u institucijama u Sarajevu iz Republike Srpske u mnogo težoj poziciji nego građani Srpske jer će morati odvojiti slobodan dan ili dan od godišnjeg odmora da bi proslavili Dan Republike, te istaknuo da mu je žao što je tako, ali da će pokušati da se izbori za njihova prava da 9. siječnja proslavljaju kao Dan Republike i da ne moraju odvajati dan od godišnjeg odmora.

"Moramo shvatiti da nitko nikome u BiH ne treba kvariti njegove praznike. Ovo nisu praznici usmjereni protiv bilo koga, ovo su naši praznici, praznici Republike Srpske", rekao je Tegeltija.

Naglasio je kako je Dan Republike trenutak kada treba zastati i pogledati oko sebe šta je napravljeno ove godine, a do sljedećeg rođendana treba biti još opremljeniji i društvo bogatije.

Na pitanje koliko je teško predstavljati Srpsku u Sarajevu, Tegeltija je rekao da će to tek vidjeti, ali da smatra da je najteža godina prošla jer su se uspjeli izboriti da Srpsku u Sarajevu predstavljaju oni koje su građani Republike Srpske i birali na izborima.

"Ovo je nauk za sve sljedeće izbore da Srpsku moraju da predstavljaju oni koji su pobijedili u Republici Srpskoj", rekao je Tegeltija za ATV.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:57