Article_Top_970x250

Tegeltija: Središnja banka BiH može isplatiti novac MMF-a, ali ne žele

nije do bevande

Tegeltija: Središnja banka BiH može isplatiti novac MMF-a, ali ne žele

svibnja 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nekoliko sam puta ponovio stajalište da Središnja banka ima sve ono što je potrebno da bi ta sredstva isplatila, jer ima potpisan Memorandum sa onima kojima treba da isplati sredstva – precizirao je.

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija kazao je danas kako ne može precizirati do kada će se sredstva Međunarodnom monetarnog fonda (MMF-a) nalaziti na računu Središnje banke BiH.

Komentirajući novinarski upit u vezi s njihovom raspodjelom, predsjedavajući Vijeća ministara je podsjetio kako to više nisu sredstva MMF-a, nego vlada FBiH, RS-a i Brčko Distrikta BiH.

Dodao je kako na ta sredstva već teku kamate, te da se nalaze na računu Središnje banke BiH i da ne može odgovoriti na pitanje do kada će to tako biti, prenosi Fena.

- Nekoliko sam puta ponovio stajalište da Središnja banka ima sve ono što je potrebno da bi ta sredstva isplatila, jer ima potpisan Memorandum sa onima kojima treba da isplati sredstva – precizirao je.

Tegeltija, istovremeno, navodi kako je očigledno "da se guverner Središnje banke BiH ne slaže sa tim stavom, te da ima podršku i da on ih ne želi uplatiti".

- To bi bilo isto kao kada vi dobijete od nekoga novac, a banka neće da vam isplati vaš novac. Razmislite kako biste se vi ponašali - naveo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ilustrirajući aktualnu situaciju.

Kada se radi o odnosima i zahtjevima da neko traži ovakvu ili onakvu odluku, Tegeltija je kazao kako je u svoje osobno i u ime ministara iz RS-a spreman prihvatiti bilo kakvu odluku oko koje se mogu usuglasiti ministri iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Dnevnik.ba