StoryEditor

Tegeltija podržao Radončićev pristup migrantskoj krizi

Piše D  /  30.04.2020., 10:04h

"Mi smo sada promijenili politiku u odnosu na ilegalne migracije, mislim da ćemo ostati na toj politici, a to je da su interesi građana BiH ispred bilo čijih drugih, uključujući i ilegalne migrante. Drugo, sigurnosni problem migracija je najteži problem s kojim se BiH susreće. Svi drugi problemi vezani za migracije su na drugom mjestu, a moj osobni stav je da se ne može dogoditi da se po BiH ljudi kreću bez osobnih dokumenata, a da ne znamo tko su. Ne znam možemo li sa sigurnošću reći da ne postoji nikakva opasnost da se izazove bilo kakav sigurnosni problem", kaže Tegeltija.

Dodaje da zbog toga misli da Ministarstvo sigurnosti dobro radi kada je riječ o migracijama, a za Radončićevu izjavu kaže da nije pretjerivanje i da ona prije svega znači da moramo definirati što migranti u BiH žele, da dobro znamo tko su i što su i predstavljaju li sigurnosnu prijetnju ili ne.

"Ja ću, naravno, nastaviti surađivati i davati podršku gospodinu Radončiću, u suradnji sa svim sigurnosnim strukturama u BiH, ali i našim međunarodnim prijateljima koji su vrlo zainteresirani za sigurnost u cijeloj regiji, da se radi na rješavanju problema migracija, pogotovo imajući u vidu da se na granicama Grčke i Turske nalazi ogroman broj izbjeglica i vjerojatno je, čim se malo smiri ovo stanje vezano za koronavirus, za očekivati ponovno pokretanje većeg broja migranata prema zapadnoj Europi, s Bliskog Istoka i nekih drugih krajeva. U svakom slučaju, mislim da moramo znati tko se nalazi u BiH kad je riječ o migrantima. S te strane, puna podrška ministru Radončiću da to utvrdi", poručuje Tegeltija u razgovoru za Srpskainfo.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:52