StoryEditor

Tegeltija: Otvaranja granica BiH za državljane EU neće biti prije kraja lipnja

Piše D  /  11.06.2020., 11:06h

Ipak, država će, kaže, pratiti epidemiološku situaciju jer se upravljanje granicom pokazalo kao važna mjera za kontrolu pandemije koronavirusa, a pri otvaranju granice vodilo se računa o zdravstvenim radnicima i oporavku gospodarstva te su praćene odluke zemalja susjedstva i EU.

Podsjetio je da je prvotno granica otvorena za ulazak poslovnih ljudi uz ograničenja, osobama s dvojnim državljanstvom i građanima susjednih zemalja, kako se ne bi narušila epidemiološka situacija, te je najavio da će se i dalje pratiti što čini i radi EU.

Izaslanik u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) zatražio je danas na sjednici tog doma odgovor od Tegeltije kada nadležni državni organi planiraju otvoriti državnu granicu za građane EU porijeklom iz BiH.

- Potrebno je što prije to riješiti i regulirati. U pojedinim državama EU žive brojni građani koji su iz BiH i koji žele posjetiti domovinu tijekom ljeta te je potrebno poslati im jasnu poruku kada mogu doći u BiH, ali to nije jasno iz odgovora predsjedatelja - poručio je.

Ponovio je da nije zadovoljan radom Vijeća ministara BiH tijekom pandemije koja je pogodila brojne zemlje svijeta, uključujući i BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:11