StoryEditor
šef vijeća ministara

Tegeltija o dopisu gradonačelniku Dubrovnika: Ne razumijem zašto se ne raduje izgradnji aerodroma, hvala mu što je podsjetio na Sporazum o prekograničnoj suradnji

Piše desk  /  02.04.2022., 14:44h
Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija zaprimio je pismo gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića koje se odnosi na donošenje Memoranduma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije kojim se "utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta ‘Izgradnja aerodroma Trebinje‘", potvrđeno je u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara.

Na pitanje da prokomentira pismo Frankovića u kojem se traži da privremeno bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju, Tegeltija je rekao da zahvaljuje gradonačelniku Dubrovnika na podsjećanju na potpisani Sporazum prekogranične suradnje između Vijeća ministara i Republike Hrvatske, koji je, kaže, posebno važan za građane BiH kada je riječ o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada u Trgovskoj gori, a koja nimalo ne doprinosi unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa.

Tegeltija je rekao da izbor lokacije za odlagalište u najmanju ruku poteže ne samo ekološki značajno pitanje, nego i pitanje ugrožavanja zdravlja građana koji naseljavaju ovu regiju.

“Vijeće ministara i ja kao predsjedatelj od početka svog mandata opredijeljeni smo da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno s vladama entiteta radimo na unaprjeđenju gospodarskog ambijenata oba entiteta, ali i za jačanje regionalne suradnje”, poručio je Tegeltija.

Iskazao je spremnost za razgovor s Vladom Hrvatske i drugim zemljama regije o svim otvorenim pitanjima koja postoje, kao i o svim oblicima suradnje koja su od značaja za sve građane.

“Radujem se uspjehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana. Posebno se radujem uspjesima naših susjeda, jer njihov napredak znači napredak i za nas u BiH. Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već i za BiH”, rekao je Tegeltija.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:23