StoryEditor

Tegeltija: Nezakonito me prate, snimaju, uhode!

Piše D  /  03.12.2020., 12:12h

Na dnevnom redu sjednice je jedna točka – aktualna situacija. Članovi VSTV-a raspravljat će o novoj aferi čiji je glavni akter predsjednik Milan Tegeltija. Od 15 članova VSTV-a, sjednici prisustvuje njih 14. Predstavnik Suda BiH Dragomir Vukoje je odsutan jer se nalazi na bolovanju.

Podsjećamo, Tegeltija se prošlog tjedna našao u središtu nove afere nakon što je u javnost procurila snimka njegovog navodnog razgovora o imenovanju sestre bivše članice VSTV Milijane Buha na jednu od pravosudnih funkcija.

Tegetija je i tijekom obraćanja članovima VSTV-a kazao da je snimak montiran, da nije zakonit i da nije autentičan.

To je montaža – poručio je Tegeltija i dodao da ne može nikoga ne može da izabere u bilo koji sud.

“To radi samo VSTV većinom glasova članova koji su prisutni i koji glasaju. Ja ni u procedurama testiranja ne sudjelujem. Toliko imam da kažem o tom montiranom sadržaju. Puno važnije pitanje za mene je pitanje sigurnosti, pitanje zakonitosti i ambijenta u kojima nositelji funkcija pravosudnih obavljaju svoju dužnost. Jasno je da se radi o nezakonitoj snimci, odnosno nezakonitoj montaži. Nezakonito me prate, snimaju, uhode, nadziru… Ako trebam da idem na poligraf, stojim iza svake svoje riječi”, naveo je Tegeltija.

Dodao je da “vjerujem da je šef OSA-e častan čovjek i da on ovo neće demantirati”

“On me je obavijestio da se protiv mene obavljaju nezakonite radnje i to traje dugo vremena. Ovo ulijeva strah i koji je potpuno prirodan i razumljiv. Ako stalno razmišljte da će vas netko ukloniti s pozicija, teško možete normalno raditi. Takvim radnjama vaš integritet je doveden u pitanje”, poručio je Tegeltija.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:42