Article_Top_970x250

Tegeltija i Sattler: "BiH ne može sama riješiti problem s migrantima"

migranti u bih

Tegeltija i Sattler: "BiH ne može sama riješiti problem s migrantima"

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regiji, s akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Tegeltija je izrazio zahvalnost Europskoj uniji na pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i na angažmanu i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Predsjedavajući Tegeltija je tijekom razgovora upoznao veleposlanika Satlera da Vijeće ministara, uprkos izazovima s kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da europske integracije ostaju u fokusu rada Vijeća ministara.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktualnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Tegeltija je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki sigurnosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke suradnje svih sigurnosnih agencija u regiji.

Dnevnik.ba