Article_Top_970x250

Tegeltija: Da sam bio u BiH, bio bi na sjednici Zastupničkog doma

predsjednik vstv-a

Tegeltija: Da sam bio u BiH, bio bi na sjednici Zastupničkog doma

sij 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija izjavio je na današnjoj sjednici tog pravosudnog tijela da je bio izvan granica BiH kada je dobio poziv za prisustvovanje sjednici Zastupničkog doma, ali da će prisustvovati sjednici Doma naroda.

Tegeltija je kazao kako su se parlamentarci sjetili održati sjednicu, odnosno razmatrati izvještaj iz 2017. i 2018. godine kad je on bio na godišnjem odmoru van granica BiH.

"Poziv sam dobio 7. siječnja. Željka Radović je bila prisutna na sjednici Zastupničkog doma, da sam ja bio u BiH bio bih prisutan", kazao je on.

Tegeltija je naveo kako će prisustvovati najavljenoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Parlament nije nadređen VSTV-u. To je istina koja je parlamentarcima iritantna. Ako im je iritantna nek promijene zakon. Dok je zakon ovakav kakav jeste ja ću ga poštovati", istaknuo je Tegeltija.

Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić je izjave parlamentaraca na sjednici Parlamentarne skupštine BiH shvatila kao napad na pravosuđe.

"Ovo je jedan orkestriran napad ljudi koji ne znaju kako funkcionira pravosuđe i koji nas ne žele prihvatiti kao treći stub vlasti. Mi nemamo nikakvog utjecaja na predmete koji se vode u tužiteljstvima", kazala je Jukić, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba