Article_Top_970x250

Tarquinto: BiH može računati na značajnu pomoć SAD u provedbi 'Programa reformi'

sarajevo

Tarquinto: BiH može računati na značajnu pomoć SAD u provedbi 'Programa reformi'

ruj 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić danas je u službeni posjet primio vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Michaela Tarquinta.

Kao predsjedatelj Tima za provedbu "Programa reformi BiH“ unutar Ministarstva obrane BiH (MOBiH), Krešić je upoznao goste o dinamici ispunjavanja 72 zadataka koji su za MOBiH proistekli iz tog programa, prenosi Fena.

Tim za provedbu Programa reformi BiH do sada se sastao četiri puta.

Konstatirano je da je, i pored negativnog utjecaja izazvanog koronavirusom, kao i značajnih financijskih ograničenja u ovoj godini, ostvaren dobar stupanj provedbe planiranih aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Krešić i brigadir Tarquinto složili su se da Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u datim okolnostima postižu dobre rezultate, ali da je za potpunu provedbu Programa reformi BiH ključna suradnja i ispunjavanje zadataka ostalih ministarstava i institucija na državnoj razini.

Brigadir Tarquinto je istaknuo da BiH može i dalje računati na značajnu pomoć SAD u provedbi Programa reformi BiH kao i planiranju aktivnosti za program reformi za 2021. godinu. 

Sastanku s vojnim izaslanikom SAD u BiH prisustvovali su i pomoćnici ministra obrane BiH - Zoran Šajinović i Adem Spahić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Dnevnik.ba