StoryEditor
proslavljeni glumac

Tarik dovršio film o Olimpijadi 92.: "Osjećao sam se kao da je kraj vojne akademije"

Piše desk  /  28.11.2021., 17:00h
Glumac Tarik Filipović vratio se u Hrvatsku nakon poduljeg boravka u Španjolskoj gdje je snimao novi film. Sada se na svom Instagramu osvrnuo na snimanje te izrazio zadovoljstvo zbog dovršetka projekta.

"42 SEGUNDOS. Završismo istoimeni film, a toliko je Španjolce dijelilo od zlata na OI 92 u Barceloni... zlata u vaterpolu pod vodstvom Dragana Matutinovića kojeg sam utjelovio. Bacio sam se u ovaj film ‘na glavu‘, gomila teksta na španjolskom jeziku, jeziku koji sam uvijek slušao sa zadovoljstvom, ali govorio nikada. Svakodnevni rad s profesoricom Sandrom Bošnjak, golema podrška i ljubav ekipe na setu filma i – uspjeli smo", napisao je glumac, prenosi Index.hr.

"Mjesec i pol života koji ću pamtiti po predivnoj energiji filmske ekipe, puno strpljenja, podrške, smijeha i obogaćen ljudima koje ću rado opet vidjeti... stresa i buđenja po noći, glave prepune riječi koje traže svoje mjesto... ‘izgubljen u prijevodu‘. Možda je činjenica što je film ‘muški‘ pogurala emocije jer smo se osjećali kao da je kraj ekskurzije ili neke vojne akademije u kojoj smo uživali. Zagrljaje na rastanku pamtit ću cijeli život. U dogovoru s HR vaterpolskim savezom i Pericom Bukićem podijelih svojim ‘gladijatorima‘ originalne kapice ‘barakuda‘, što je izazvalo oduševljenje... Lijepo je vidjeti ‘Pedra‘ i ‘Manela‘ u HR timu", dodao je.

42 segundos je film o povijesnom uspjehu španjolske vaterpolske reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine osvojila srebrnu medalju, a Tarik Filipović je utjelovio lik poznatog splitskog trenera i tadašnjeg izbornika furije Dragana Matutinovića koji je prije gotovo tri desetljeća Španjolce odveo do prve olimpijske medalje

Premda je većinu svog boravka u Španjolskoj proveo na snimanjima, Tarik je često provodio vrijeme u društvu svog dobrog prijatelja, glumca Luke Peroša, koji glumi u popularnoj seriji La Casa de Papel.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:17