StoryEditor
kultura

Tamburaški orkestar Mostar priredio mini festival ‘Glazba za sve‘

Piše D  /  26.09.2023., 21:32h

Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima u utorak je priredio mini-festival "Glazba za sve" koji je ponudio brojne edukativno-glazbene sadržaje s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije.

Festival je održan u mostarskom parku Zrinjevac, a počeo je glazbenom radionicom za djecu nakon koje je održana glazbeno-lutkarska predstava "Vuk i tri praščića", dok je u večernjim satima priređen edukativni koncert tradicionalne, moderne i klasične glazbe u izvedbi Tamburaškog orkestra Mostar i mladih mostarskih glazbenika, pod ravnanjem prof. dirigenta Filipa Miloševića.

- Ovdje smo osmislili više različitih radionica. One koji vole švrljati uz glazbu pustili smo na slobodu, promoviramo znanja i potičemo tradicionalne instrumente Tamburaškoga orkestra. Također, imamo i plesne animatorice, radionice prilagođene osobama koje imaju poteškoće u kretanju te instrumente koji su izloženi uz naše tamburaše i svaki posjetitelj bilo koje dobi može isprobati instrument i postaviti neko pitanje o njemu. Tu su i razni kutci za fotografiranje i još mnogo toga. Djeca će nadamo se s ovih radionica izaći znajući nešto novo - kazala je kreativna voditeljica radionica Darija Gudelj.

Koordinatorica projekta "Glazba za sve" uime Tamburaškog orkestra Kristina Crnjac istakla je kako glazba ujedinjuje sve ljude, da je to univerzalni jezik i da su to iskoristili kako bi osmislili ovaj projekt.

- Cilj projekta je omogućiti da glazbena umjetnost dođe do što većeg broja ljudi u Mostaru i da ih poveže bez obzira na dob, spol, vjeru, naciju ili socijalni status - kazala je Crnjac.

Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, kojeg provodi People In Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 01:47