StoryEditor
kritike prema izraelu

Talijanski ministar: "Izraelski snajperist je ustrijelio dvije žene u crkvi. To nema nikakve veze s borbom protiv Hamasa"

Piše desk  /  18.12.2023., 13:21h

Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani kritizirao je izraelske vojne snage zbog navodne pucnjave i pogibije dviju žena u kršćanskom kompleksu u Pojasu Gaze, rekavši da im takve akcije neće pomoći u ratu protiv Hamasa.

"Izraelski snajperist je ustrijelio dvije žene u crkvi. To nema nikakve veze s borbom protiv Hamasa jer se teroristi zasigurno ne skrivaju u kršćanskim crkvama", rekao je Tajani u rijetkoj kritici službenog Rima upućenoj Izraelu.

Izrael: Incident se istražuje

Latinski patrijarh Jeruzalema, tj. nadbiskup Jeruzalema i katolička vlast u Svetoj Zemlji, objavio je da su tijekom vikenda dvije žene, Nahida Khalil Anton i njezina kćer Samar, ubijene u kompleksu Župe svete obitelji u Gazi

U priopćenju patrijarhata stoji da je više ljudi ranjeno kada su pokušali zaštititi ostale. Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova jučer je rekao da se taj incident istražuje.

Od 2.3 milijuna stanovnika Gaze tek njih 1000 su kršćani.

Tajani: Želimo da Izrael poštedi civilno stanovništvo svoje ofenzive

Italija pruža Izraelu glasnu potporu od napada Hamasa na izraelske kibuce i glazbeni festival tijekom kojeg su izvršili pokolj civila, ali, kao i druge zapadne zemlje, izražava zabrinutost zbog sve više žrtava uslijed izraelskog rata u Gazi.

"Snažno osuđujemo napad Hamasa na nenaoružane civile, ali također želimo da reakcija Izraela bude razmjerna i da se od ofenzive poštedi civilno stanovništvo", rekao je Tajani.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 04:46