Article_Top_970x250

Talijanski mediji o debaklu Atalante: "Sjajni Dinamo razbio Atalantu"

povijesna noć na maksimiru

Talijanski mediji o debaklu Atalante: "Sjajni Dinamo razbio Atalantu"

ruj 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Talijani nisu štedjeli Atalantu, ali nisu zaboravili ni zaslužene pohvale za Dinamo.

Atalanta je u Zagrebu protiv Dinama prvi put u klupskoj povijesti zaigrao u Ligi prvaka, a debi neće pamtiti po dobrom - Dinamo ih je ispratio u Bergamo s visokih 4:0.

"Debi iz noćne more: Dinamo s Olmom i Oršićem razbio Atalantu", naslov je na Gazzetti dello Sport. "Ukratko, Dinamo je kaznio Atalantu njihovim oružjem", pišu o Bjeličinom iznenađenju s trojicom u obrani, što je inače prepoznatljiv Atalantin sustav, i golu koji je pao bekovskom kombinacijom Stojanović – Leovac.

Gazzetta posebno hvali Danija Olma, za kojeg ističu da se radi o velikom talentu poteklom iz Barcelonine škole. Naravno, nisu propustili istaknuti ni trostrukog strijelca Mislava Oršića.

"Šokantan debi u Ligi prvaka", naslov je Tuttosporta, koji je igrače Atalante okarakterizirao kao "nespretne i uplašene". Hvale "tečnu i brzu" Dinamovu igru.

O ''debiju iz noćne more'' i piše i Corriere dello Sport, koji Atalantine igrače naziva ''nespretnima'', a dodaju da je to bio ''debakl već u prvom poluvremenu.'' Također hvale tečnu igru Dinama, čini se da su Modri ostavili jako dobar dojam kod Talijana, piše Gol.hr.

Dnevnik.ba