StoryEditor

Talijani pišu: Juventus iznenadio izborom novog trenera, nije ni Conte ni Pochettino

Piše D  /  19.05.2019., 10:05h

Mjesec dana nakon što je Juveu donio peti uzastopni naslov prvaka, otpušten je Massimiliano Allegri. Torinski klub je u petak službeno objavio veliku vijest, u subotu je održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj nije bilo niti riječi o mogućem nasljedniku, a u nedjelju su talijanski mediji objavili sasvim novo ime, koje do sada, barem javno, nije spominjano u mogućim kombinacijama.

Corriere dello Sport, Sport Mediaset i drugi talijanski mediji pišu kako su čelnici Juventusa već kontaktirali Inzaghija, koji je prije nekoliko dana s Lazijom osvojio talijanski Kup, svladavši u finalu Atalantu 2:0.

Upravo nakon te utakmice, Inzaghi nije želio potvrditi da će odraditi i posljednju godinu ugovora u Laziju, s kojim je vezan do ljeta 2020. godine. Talijani navode kako bi Inzaghi bio idealno rješenje za Juventus, te kako bi Staroj dami donio napadački stil nogometa koji se dopada i navijačima.

Predsjednik kluba  Andrea Agnelli je na jučerašnjoj presici još jednom podsjetio kako bira trenere.

"Neću govoriti o nasljednicima, došao sam ovdje kako bi slavio Maxa i čovjeka koji je s Juventusom ispisao povijest. Sjećam se svibnja 2013. kada smo gledali finale Lige prvaka, a Max je izašao iz jednog hotela. Tada sam rekao - to će biti naš idući trener. Trebali smo čekati godinu dana da se to ostvari. Trebalo je tada imati puno hrabrosti preuzeti Juve s kojim je odmah uzeo Scudetto i izborio finale Lige prvaka. Trebalo je imati ‘jaja‘, a Max ih je imao. Ovo je bilo pet predivnih godina prepunih emocija, poštovanja, prijateljstva i velikog rada", rekao je Agnelli.

Inzaghi je gotovo cjelokupnu igračku i trenersku karijeru proveo u Laziju, a prvu momčad preuzeo je 2016. godine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:53