StoryEditor

Talijani: Hajduk odbio milijune eura za mladog igrača

Piše D  /  24.04.2021., 09:04h

Hajduk je 2020. godinu završio u minusu 22 milijuna kuna dobrim dijelom jer su prihodi od transfera bili tri puta manji nego 2019. I čini se da u klubu imaju viziju što i kako raditi mimo prodaje igrača jer, kako javlja inače renomirani talijanski novinar Nicolo Schira, Hajduk je odbio pet milijuna eura tešku ponudu Celtica za mladog defenzivca Marija Vuškovića (19).

- Hajduk Split odbio je službenu ponudu Celtica od 5 milijuna eura za hrvatskog stopera Marija Vuškovića (rođenog 2001. godine). Torino i Napoli su također zainteresirani, raspitivali su se već u siječnju - napisao je Schira na Twitteru.

Vušković je ove sezone skupio ukupno 25 nastupa za ‘bijele‘ od čega je 22 puta zaigrao u Prvoj HNL. Iako mu je tek 19 godina dobiva odličnu minutažu kod trenera Paola Tramezzanija i uglavnom je, tijekom ove sezone, provodio svih 90 minuta na travnjaku. Pa je hrvatskom reprezentativcu do 21 godine cijena po Transfermarktu sada 3 milijuna eura iako realno vrijedi i više, što, izgleda, smatraju i u Hajduku pa je Celticova ozbiljna ponuda naišla na zid.

Jer kako sada stvari stoje, za Vuškovića itekako ima zainteresiranih klubova i premda se klub nije službeno oglasio, tvrdi se da su za Splićanina zainteresirani Udinese, Verona i Watford te da pomno prate situaciju. Njihovi predstavnici bili su na utakmici protiv Istre u Puli.

Vušković je u Hajduk stigao kao 15-godišnjak iz RNK Split gdje je bio kapetan pionira. Njegov pradjed Marko, djed Mario i otac Daniel igrali su u Hajduku, a svi su igrali na poziciji stopera.

- Hajduk mi je usađen u srce i to će tako biti do kraja života. Mi smo inficirani i od toga se nikad ne može pobjeći - rekao je Mario jednom prilikom, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:04