StoryEditor
3.3 km dugačak

Talijani će graditi most koji će povezati Siciliju s kopnom

Piše hina  /  05.04.2023., 09:36h

Konzorcij predvođen Italijom vjerojatno će dobiti zeleno svjetlo za gradnju ambicioznog projekta, 3.3 kilometara dugačkog mosta Messina koji će povezivati Siciliju i kopno, izjavio je u utorak ministar infrastrukture i potpredsjednik vlade Matteo Salvini. Konzorcij pod vodstvom talijanske tvrtke Salini-Impregilo, sada poznate pod nazivom Webuild, dobio je originalni natječaj 2006. godine, ali je plan bio povučen zbog zabrinutosti oko troškova.

Nova vlada obnovila je projekt, a iako su strane tvrtke izražavale veliki interes, Salvini je rekao da misli da bi navedena talijanska tvrtka trebala zadržati ugovor. U posljednjih nekoliko dana interes za projekt izgradnje mosta iskazale su "tvrtke iz cijelog svijeta, uključujući Kinu", rekao je Salvini tijekom konferencije za novinare u Rimu s pripadnicima stranih medija.

Dodao je da je cilj vlade da takav golemi projekt talijanske infrastrukture nose talijanske kompanije. Salvini je potvrdio da vlada namjerava započeti radove na izgradnji mosta, projekta o kojem se dugo raspravljalo, ali nije došao do ostvarenja, u ljeto 2024. godine.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 12:44