StoryEditor
Stara ljubav

Talijan preko društvenih mreža krenuo u potragu za Divnom s Ilidže, upoznali su se 1990. u Dubrovniku

Piše desk  /  27.05.2022., 10:19h

Društvene mreže pokazale su se kao dobar alat u potrazi za starim prijateljima, rodbinom pa i davnim ljubavima. Talijan Manuel Buccarella jedan je od onih koji je odlučio okušati sreću i putem društvenih mreža pronaći djevojku koju je upoznao prije 32 godine u autokampu na Mlini kod Dubrovnika.

Na Facebook stranici “Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav a ne mržnju” osvanula je njegova poruka u kojoj opisuje kako je riječ o Divni Ikić s kojom je razmjenjivao pisma sve dok nije počeo rat, a njegova priča ganula je stotine. Bila je to, kaže, mala i kratka ljubavna priča, ali toliko lijepa da je i danas pamti.

“Zdravo. 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao djevojku s Ilidže koja se zove Divna Ikić. Ja sam Talijan, koji voli Jugoslaviju. Razmjenjivali smo pisma, sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s tom djevojkom. Živjela je tada u ulici Jahiela Fincija. Ne znam je li preživjela rat. Danas bi trebala imati 50 godina. Bila je mršava plavuša, sa smeđim očima. Hvala svima koji mi pomognu u potrazi za njom”, napisao je Manuel u poruci koja je obišla društvene mreže.

Nakon intenzivnije potrage Manuelu se javio muškarac koji poznaje Divnu, a prenio je i informacije kojima se Talijan možda i nije nadao.

“Dobro je, živi na Ilidži i udana je i ima dvoje djece. Ona ne koristi društvene mreže i zato se ne čujemo. U svakom slučaju sam sretan. Drago mi je što znam da je dobro”, rekao je Manuel za Telegraf.

Dodao je i da mu je rečeno da Divna ima divnog muža, da je sretno udana, pa nije inzistirao na daljem kontaktu. Iako njegova želja prvenstveno nije ni bila da povrati staru ljubav, kaže, već da vidi kako je Divna i što danas radi.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 14:03