Article_Top_970x250

Talačka kriza u Kaštelima: Branitelj se zatvorio u stan s dvoje djece i prijeti plinskom bocom

u tijeku pregovori

Talačka kriza u Kaštelima: Branitelj se zatvorio u stan s dvoje djece i prijeti plinskom bocom

tra 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Jakov Žarko/Slobodna Dalmacija

U Kaštel Lukšiću je u tijeku talačka kriza nakon što se muškarac zatvorio u stan s dvoje djece i prijetio plinskom bocom, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznaje Slobodna Dalmacijaradi se o razvojačenom hrvatskom branitelju srednjih godina, koji je nešto iza 20 sati izazvao nerede u svom stanu u Ulici Kašteline u braniteljskim zgradama u Kaštel Lukšiću, a oko 21.45 sati je počeo prijetiti i plinskom bocom.

Prema pričama susjeda, cijela drama se dogodila zbog nesređenih obiteljskih odnosa.

Oko jedan sat iza ponoći, 30-ak policajaca koji su okružili zgradu i dalje drži stvar pod kontrolom, dok prestravljeni susjedi, njih 50-ak, čekaju na ulici da se drama okonča i da se vrate u svoje domove. Evakuirala ih je policija, a mnogi od njih istrčali su na ulicu u pidžamama i kućnim papučama.

- Policija nas je oko 22 sata izvijestila o ovom događaju i pozvala da se angažiramo te se četiri vatrogasca zajedno s policijom nalaze ispred zgrade u kojoj je zaključani muškarac s kojim se pokušava pregovarati - rekli su u DVD-u Kaštel Stari oko jedan sat poslije ponoći.

Na terenu su i pripadnici specijalne policije čiji pregovarač pokušava stupiti u kontakt s muškarcem. On je odbijao kontakt, ali je djeci koja su s njim dozvoljavao razgovor sa službenim osobama. Prema neslužbenim informacijama, jedno od njegove djece koja su s njim je maloljetno, a drugo nije.

Sve je krenulo kada je malo prije 22 sata policija dobila dojavu o obiteljskom nasilju. Kada su došli do zgrade u Kaštelima muškarac se zatvorio u stan s još dva člana obitelji i odbio otvoriti vrata. Djeca nisu ozlijeđena, a osim policije na mjestu događaja je ekipa Hitne pomoći i vatrogasci

Dnevnik.ba