Article_Top_970x250

Talačka kriza: Bacio bombu, a zatim se s majkom zaključao u kuću

bosanska gradiška

Talačka kriza: Bacio bombu, a zatim se s majkom zaključao u kuću

srp 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: avaz.ba

Velika drama odvija se u selu Turjak kod Bosanske Gradiške gdje se muškarac zabarakadirao u kuću nakon sukoba sa susjedom na kojeg je bacio bombu, koja se srećom nije aktivirala. 

Muškarac je pobjegao s mjesta obračuna i zaključao se u obiteljsku kuću, zajedno s majkom. Na teren su upućene jake policijske snage, kao i pregovarački tim Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske koji satima pokušava uvjeriti osumnjičenog da se preda, piše avaz.ba.

Glasnogovornica Policijske uprave Bosanska Gradiška Slobodanka Subotić kaže da je policiji jučer oko 18 sati prijavljeno da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napala susjeda, pri čemu je u ruci držao ručnu bombu.

- Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Utvrđeno je da je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na susjeda, da bi potom prema njemu bacio bombu koja se nije aktivirala. Zatim je pobjegao s lica mjesta i zaključao se u obiteljsku kuću, zajedno s majkom - rekla je Subotić.

Ona kaže da od tada policija pokušava uvjeriti osumnjičenog da se preda, a na teren je upućen i pregovarački tim MUP-a RS koji rukovodi pregovorima.

Dnevnik.ba