StoryEditor

Tajni svijet elitne prostitucije u regiji: Zarađuju i do 8 000 eura

Piše D  /  14.03.2018., 02:03h

Uhićene su radile u dvije smjene, a Bojana Sekulić Stanković iz Odjela za javni red i mir u srbijanskom Ministarstvu unutarnjih poslova kaže kako im je smjena počinjala u 13 sati.

- Prva smjena trajala je od 13 do 20 sati, a druga od 20 do jedan ili dva ujutro. Smjenjivale su se u grupama. Nekoliko njih radilo je u prvoj smjeni i otprilike isti broj u drugoj. U stanu su uz djevojke zatečena i tri makroa, koji su im služili kao osiguranje, ali i kao vozači. Naime, ukoliko su djevojke trebale pružiti svoje usluge izvan tog stana, oni su njih odvozili, dovozili, ali i pružali im neku vrstu sigurnosti jer te djevojke ne znaju što očekivati i hoće li im se nešto dogoditi ako ne idu kod stalnog klijenta - objašnjava Sekulić Stanković.

Obične djevojke

Prema njezinim riječima, nema tipičnog profila prostitutke koja radi za velike novčane svote.

- To su studentice, domaćice, zaposlene, nezaposlene. Ima i mlađih i starijih. Ljudi obično kada pomisle na takvu vrstu prostitutki zamisle neku mladu, sređenu ženu punu botoksa, odnosno djevojku koja sebi može priuštiti skupe tretmane, sa silikonima u grudima, usnama, stražnjici. Ima takvih, ali one su zapravo u manjini - priča Blicova sugovornica.

Kako objašnjava, među elitnim prostitutkama najviše je onih koje izgledaju sasvim prosječno, ‘normalno‘, a u Beograd su došle iz nekih manjih mjesta.

- Po nekom pravilu sve one su punoljetne, između 18 pa sve do 30 i 40 godina. Ima i starijih, ali najveći broj je između 20 i 25 godina - naglašava ona.

Makroi

Elitne prostitutke ne troše svoje vrijeme na pregovore s klijentima. One za sve to imaju svoje posrednike, makroe, koji ih nude na ‘tržištu‘. Kako naglašava Bojana Sekulić Stanković, makro u takvoj vrsti prostitucije nije nasilnik koji tuče žene, maltretira ih, primorava na seks.

- Oni pronalaze klijente u klubovima, restoranima, hotelima, na sastancima... i angažiriraju djevojke s kojima surađuju. Sada već i ti makroi vode računa jer svaka prisila ili primjena sile, prijetnje dobiva dimenzije drugog kaznenog djela - trgovine ljudima - gdje su ozbiljnije kazne. Dokle god ima djevojaka koje će to raditi dobrovoljno, nema zaista potrebe da netko ulazi u to kazneno djelo koje je ozbiljno po svojoj prirodi - objašnjava Sekulić Stanković.

- Nekada se bivše prostitutke koje imaju kontakte bogataša, svojih bivših klijenata, upuštaju u posao makroa. One posreduju onda između svojih poznanika i djevojaka koje rade za njih. Te djevojke veći dio zarade zadržavaju za sebe, a određeni dio ide makrou. Nekada mu daju i polovinu novca, a nekada i trećinu. Sve ovisi o iznosu koji klijent plaća - priča Blicova sugovornica.

Od 150 do 8.000 eura

Cijenu elitne prostitutke diktira njezin izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i u široj javnosti. One koje nisu poznate medijima ne mogu mnogo zaraditi.

- Ako su medijski eksponirane što kroz reality, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više novaca. Najčešće se taj novac mjeri u stotinama eura, ali to ovisi od toga jesu li one angažirane na pola sata, sat. Je li to u nekom hotelu u kojem se nalazi gost koji je angažirao djevojku i koja je došla odraditi svojih pola sata, sat, ili se radi o plaćenim vikendima u inozemstvu - objašnjava Blicova sugovornica.

Prema njezinim riječima, cijena usluge koje pruža elitna prostitutka je oko 150-250 eura za sat vremena. Najskuplja prostitutka bila je djevojka koja je za dan, dva zaradila od jednog klijenta čak 8.000 eura - njoj je bio rođendan, a njezin klijent je očigledno bio imućan te ju je počastio.

Sve se vrti oko novca

Nijedna prostitutka, prema riječima Sekulić Stanković, nije u tom poslu zato što uživa.

- Kod njih se sve vrti oko novca. Za razliku od uličnih prostitutki, ove imaju svoju ušteđevinu, imaju u svojoj glavi plan ‘radit ću još malo dok ne kupim stan, auto, haljinu‘. Međutim, nikada ne stanu. Činjenica je da one u policiju dolaze sa skupim parfemima, umjetnim noktima, sa sređenim frizurama, skupim nakitom. Odakle nekome tko je po zanimanju starleta džip koji je skuplji od stana u kojem živi prosječan stanovnik Srbije, a pritom ne radi nigdje, a njezino zanimanje je krajnje upitno? - pita sugovornica Blica i objašnjava kako se mnogo puta događalo da starlete koje budu po opskurnim srpskim realityjima i televizijama budu uhićene.

- Pri uhićenju imaju različite reakcije. Ima onih koje se uplaše, a neke su totalno hladne i negiraju sve iako ima dokaza protiv njih. Čak i kada im pokažemo njihove fotografije pronađene kod makroa na kojima su one potpuno nage, one negiraju čak i to da su one na slici - kaže sugovornica.

Kako objašnjava, ona i njezini kolege nedavno su imali slučaj makroa koji je sa sobom posvuda nosio laptop sa slikama djevojaka s kojima je radio.

- On je po klubovima i mjestima gde cirkuliraju bogataši nudio prostitutke. Čak je i napravio profile svake djevojke s kojom je radio. Na njima su bile ozbiljne i dobro odrađene profesionalne fotografije na kojima su prostitutke bile obnažene, potpuno gole, u različitim pozama, a ispod slika bi stajali neki podaci poput horoskopskog znaka, visine, veličine grudi i njihovih umjetničkih imena.

Policija je nedavno otkrila i slučaj u kojem su strani državljani došli u Beograd i tražili elitne prostitutke.

- Oni su preko preporuka došli do bračnog para koji ima djevojke za seks, međutim bračni par nije imao dovoljno djevojaka da ponudi u tom trenutku jer je bila u pitanju veća grupa ljudi. Tako su morali angažirati drugu agenciju, odnosno drugog posrednika da i on dovede neke svoje djevojke...

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:22