StoryEditor

Tajlandski dječaci idu kućama nakon konferencije za medije

Piše D  /  18.07.2018., 12:07h

Trener i 12 dječaka koji su spašeni iz poplavljenog špiljskog kompleksa Tham Luang na sjeveru Tajlanda u srijedu će biti otpušteni iz bolnice u kojoj su od prošlog tjedna. Podsjetimo, dječaci i njihov nogometni trener iz špilje su spašeni u operaciji koja je trajala tri dana, prenosi 24.sata.

 

U srijedu se očekuje i njihovo prvo obraćanje na konferenciji za novinare koja je najavljena za 18 sati po lokalnom vremenu. Nakon izjava odlaze kući svojim obiteljima, piše BBC. 

- Razlog zbog kojeg smo organizirali konferenciju za medije je da ih novinari mogu pitati što ih zanima i da oni nakon toga nastave sa svojim životima bez da ih se više uznemirava - kazala je za AFP glavnogovornica tajlandske vlade Sunsern Kaewkumnerd. 

Guverner provincije Chiang Rai Prachon Pratsuka dodao je kako će to biti njihov ‘jedini službeni razgovor s medijima‘. Pitanja za spašene dječake i trenera novinari su morali poslati unaprijed, a djeca su razgovarala i s psihijatrima kako bi bili sigurni da im konferencija i razgovor o proživljenoj traumi neće biti preveliki stres. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:38