StoryEditor

TAJANIJEVA ISPRIKA Hrvatski europarlamentarci zadovoljni, neće tražiti ostavku

Piše D  /  13.02.2019., 06:02h

"Predsjednik Tajani žali i iskreno se ispričava za to što je izrečeno i žao mu je što je na takav način shvaćeno i da mu nije bila namjera uvrijediti Hrvatsku i Sloveniju. Duboko se ispričava i žali. To je u biti to, duboko žaljenje i isprika za izrečene riječi", rekla je Maletić za N1.

Kaže kako im je objašnjavao da oni u duhu talijanskog govora znaju reći talijanska Švicarska i da time misle na Talijane u Švicarskoj, ali "rekli smo mu da to ne želimo već želimo da se ispriča. Takva će izjava i biti sastavljena." 

Dodaje i kako su mu svi jasno poručili da ako se neće ispričati da će tražiti njegovu ostavku. "On se nakon toga povlači i ispričava, nastaviti dalje tražiti ostavku bilo bi apsurdno," zaključuje Maletić.

Ispriku Antonija Tajanija prenosimo u cijelosti

"Danas poslijepodne sastao sam se s europarlamentarcima iz Hrvatske I Slovenije koji su mi uputili pismo.

Iskreno žalim i ispričavam se zbog svojih riječi koje su mogle uvrijediti vas i vaše sugrađane i koje su se protumačile kao nekakva vrsta teritorijalne pretenzije. Uvjeravam vas da to nije bila moja namjera, niti je takvo moje stajalište o toj temi.

Kad sam spomenuo Istru i Dalmaciju, obraćao sam se Istranima i Dalmatincima, njihovoj djeci i unucima, od kojih su mnogi bili na ceremoniji.

Sve vrste totalitarnih režima zaslužuju osudu i sve žrtve fašizma, nacizma i komunizma moraju se tretirati s jednakim poštovanjem."

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:42