StoryEditor

Tahiri: "Ako Srbija ne prizna Kosovo dogodit će se rat!"

Piše D  /  18.12.2019., 07:12h

Ona je to izjavila na skupu "Put ka konačnom sporazumu Kosova i Srbije" u Prištini i dodala da "Kosovo i Srbija nisu dvije Njemačke", prenosi prištinski "Lajmi".

Prema njenim rečima, dijalog Beogarad i Prištine nije prekinut zbog uvođenja taksi na robu iz Srbije, već zato što je "Kosovo bilo u opasnosti".

Ovim povodom oglasila se Srpska lista gdje navode da izjava Tahiri, "kojom se najavljuje rat između Srba i Albanaca predstavlja najopasnije zveckanje oružjem i prizivanje sukoba na koje bi morali da reagiraju svi politički predstavnici u Prištini, ali i međunarodni, posebno KFOR, Euleks, EU i Unmik".

Srpska lista očekuje da će ovakva izjava naići na najširu moguću osudu, ali i da će tužiteljstvo u Prištini pokrenuti postupak protiv Tahiri, jer je njena izjava izazvala uznemirenje građana i podstiče mržnju između zajednica na Kosovu.

"Edita Tahiri je, na skupu gdje je tema bila sudjelovanje žena u mirovnim procesima, prizivala sukobe, negirajući mogućnost pronalaženja kompromisnog, održivog i mirnog rješenja problema na Kosovu i Metohiji", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:10