StoryEditor

Tadić: Vučić je napravio najveći politički skandal u povijesti

Piše D  /  08.09.2020., 11:09h

On je, kritizirajući Vučića, analizirao svaku točku sporazuma s Prištinom potpisanog u Washingtonu, naglasivši da je točka 16 tog sporazuma od posebnog značaja, piše Direktno.rs.

– Nakon ovog sporazuma uopće neće biti važno hoće li Srbija priznati nezavisnost Kosova ili neće. Takvom vrstom sporazuma Srbija relativizira značaj svog priznanja Kosova, jer će to postati potpuno nebitno nakon svih akata koji su dokazi implicitnog priznavanja Kosova – rekao je Tadić.

On je, komentirajući reakcije na društvenim mrežama i u javnosti o Vučićevom ponašanju pred predsjednikom Sjedinjenih Država Donaldom Trumpom, rekao da “diktatora treba ismijavati”, ali da javnost ne bi trebala dopustiti da se Vučić “izvuče iz ove situacije, da je kršio zakon i Ustav, da je dao sve i nije dobio ništa” i da Vučiću ne treba dozvoliti da se izvuče “od svoje povijesne odgovornosti”.

Tadić je rekao da nitko od onih koji su ispraćali Vučića u Washington “da se tamo bori kao lav”, nije očekivao da će se sporazum baviti premještanjem veleposlanstva Srbije iz Tel Aviva u Jeruzalem.

On je ocijenio kako je, s jedne strane, “ekstremno osjetljivo vanjskopolitičko pitanje”, o kojemu je donesena rezolucija Ujedinjenih naroda koja govori jasno da je to neprihvatljivo za islamsku zajednicu, a da s druge strane Srbija ionako ima dobre odnose s Izraelom.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 12:34