StoryEditor

Tadić pozvala na dodatni angažman u procesuiranju ratnih zločina

Piše D  /  29.10.2020., 01:10h

Tadić je održala kolegij tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine (PORZ) Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz ove institucije. Na sastanku je istaknuto da su situacija s pandemijom Covid-19, ograničenost kretanja i putovanja, kao i sastajanja više osoba, najveće poteškoće prouzročile upravo u istragama i radu na predmetima tog odjela. 

Kako iz Tužiteljstva BiH navode, i pored toga, tužitelji i zaposlenici PORZ-a, uložili su dodatne napore kako bi se realizirao što veći broj istražnih aktivnosti, saslušanja svjedoka, prikupljanje dokaza i rada na ekshumacijama, tako da će se na kraju godine moći zaokružiti rezultati rada ovog odjela kao i Tužiteljstva u cjelini u složenim uvjetima rada prouzročenim pandemijom Covid-19.

 Glavna tužiteljica istaknula je da se, u skladu s Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina i realizacijom preporuka iz Izvješća o napretku sutkinje Joanne Korner, u narednom razdoblju, osim Tužiteljstva BiH, očekuje fokusiranje svih pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini na rješavanju što većeg broja predmeta, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 02:12