Article_Top_970x250

Tadić pozvala na dodatni angažman u procesuiranju ratnih zločina

u sarajevu

Tadić pozvala na dodatni angažman u procesuiranju ratnih zločina

lis 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić pozvala je na dodatne napore i angažman tužitelja i osoblja Posebnog odjela za ratne zločine radi ostvarenja što boljih rezultata u ovom odjelu, usprkos ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama, prouzročenim pandemijom Covid-19.

Tadić je održala kolegij tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine (PORZ) Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz ove institucije. Na sastanku je istaknuto da su situacija s pandemijom Covid-19, ograničenost kretanja i putovanja, kao i sastajanja više osoba, najveće poteškoće prouzročile upravo u istragama i radu na predmetima tog odjela. 

Kako iz Tužiteljstva BiH navode, i pored toga, tužitelji i zaposlenici PORZ-a, uložili su dodatne napore kako bi se realizirao što veći broj istražnih aktivnosti, saslušanja svjedoka, prikupljanje dokaza i rada na ekshumacijama, tako da će se na kraju godine moći zaokružiti rezultati rada ovog odjela kao i Tužiteljstva u cjelini u složenim uvjetima rada prouzročenim pandemijom Covid-19.

 Glavna tužiteljica istaknula je da se, u skladu s Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina i realizacijom preporuka iz Izvješća o napretku sutkinje Joanne Korner, u narednom razdoblju, osim Tužiteljstva BiH, očekuje fokusiranje svih pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini na rješavanju što većeg broja predmeta, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba