StoryEditor
ana marija jurišić

Svjetski popularna manekenka iz Kiseljaka: Mnoge starlete nazivaju se modelima, odbila sam brojne ponude iz Dubaija

Piše desk  /  16.06.2022., 07:43h

Kiseljačanka Ana Marija Jurišić jedna je od najzaposlenijih manekenke iz BiH. Ovu ljepoticu, za koju mnogi kažu da ima pravi egzotični izgled zbog svoje duge crne kose i tamnog tena, možemo gledati na modnoj sceni New Yorka i Los Angelesa.

Nerijetko pozira za potrebe različitih snimanja na brojnim mondenskim mjestima poput Meksika. Za Avaz je otkrila tajne modne karijere iza kulisa, koja nije uvijek glamurozna, a pričala je i o ljubavi prema Sarajevu, u koje se uvijek rado vraća, kao i o načinu na koji je izbalansirala majčinstvo i poslovni život.

Mnogo ste radili u New Yorku, osjeti li se ta “modna džungla” u gradu?

- New York ima posebnu energiju i uvijek sam presretna kada sam tamo,. To je grad u kojem ti nikad nije dosadno i uvijek ima posla za sve.

Kakva su Vaša iskustva s modelingom i jeste li ikad dobili neku nemoralnu ponudu?

- U posljednje vrijeme modeling se koristi kao paravan za mnoge nemoralne aktivnosti. Mnoge starlete nazivaju se modelima. Tužno, ali istinito. I ja, također, svakodnevno dobivam nemoralne ponude.

Postoji li neki posao koji biste odbili i zašto?

- Odbila sam dosta poslova u Dubaiju, mislim da je to prelijep grad, ali još nikad nisam bila tamo zbog raznih priča koje su, prema mom mišljenju, lažni sjaj.

Majka ste i uspješna manekenka. Kako uspijevate sve to „žonglirati“?

- Teško je uskladiti roditeljstvo s poslom, modeling zahtijeva dosta putovanja, međutim mislim da je uloga majke u prvim godinama djetetovog života najvažnija. Tako da pokušavam što više vremena provoditi sa sinom.

S kojim se izazovima u odgoju susrećete?

- Najveći izazov mi je izboriti se s tehnologijom, tabletima, telefonima i svim zanimljivim sadržajima koji su djeci dostupni. Smatram da današnjoj djeci nedostaje pažnja koja im je često uskraćena zbog ubrzanog načina života te su prepuštena sama sebi. Ja se zaista trudim provoditi mnogo vremena s Pavlom, igramo se vani, šetamo, igramo edukativne igre, što je za mene mnogo zahtjevno, ali radim ono što je najbolje za moje dijete.

Pojavili ste se u spotovima brojnih pjevača. Tko Vas se posebno dojmio?

- Ne preferiram glumiti u spotovima pa sam mnoge pjevače dosad odbila. Posljednji spot koji sam radila bio je za pjesmu Halida Bešlića jer njega cijenim i smatram da je jedan od naših najboljih pjevača.

Postoji li neko svjetsko ime u čijem biste spotu rado glumili?

- Možda Enrique Iglesias, njega baš volim.

Često ističete ljubav prema Sarajevu, gradu u kojem ste studirali...

- Da, svi znaju da obožavam Sarajevo, koristim svaku slobodnu priliku da dođem i provodim što više vremena u tom gradu.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Slobodno vrijeme provodim sa sinom, dosta treniram i u posljednje vrijeme mi godi samoća. Jednostavno volim odmoriti od svih i na miru posložiti svoje misli.

Nova prijateljstva

- Svaki odlazak u Ameriku na mene ostavi dojam. Surađujem s dosta ljudi, tako stječem nova prijateljstva i učim od uspješnijih i iskusnijih djevojaka od mene. Modeling nije nimalo lagan posao. Zahtijeva dosta odricanja, sama facijalna ekspresija koju moraš iznijeti na setu zahtijeva dosta posvećenosti, a da ne pričam o stajlingu, frizuri… Sve je to timski rad - istaknula je svojevremeno.

 Reklame odlično plaćene

- Samo modeli koji žive vani u metropolama i idu na kastinge, koji su u vodećim svjetskim agencijama mogu fino zaraditi, a ovo ostalo je neki vid hobija. Sve to radimo zato što volimo, a ne što se isplati, pogotovo sada, u vrijeme pandemije, modeling baš stagnira. Najviše su plaćeni reklame i editorijali. Revije ne baš toliko, opet revije su više neka naša osobna satisfakcija, recimo, hodati na New York Fashion Weeku ili Miami swim wear” dok se editorijali i reklame znatno više plaćaju - rekla je Jurišić za Avaz.

Dnevnik.ba

24. rujan 2022 11:09