StoryEditor
Suđenje za ratne zločine

Svjedok optužio Vučića da ga je tukao tijekom rata u Banovini, Vulin mu stao u obranu

Piše desk  /  29.10.2021., 08:00h
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su tvrdnje svjedoka koji je na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini rekao da ga je 1991. godine tukao osobno Aleksandar Vučić, koje su prenijeli pojedini hrvatski mediji, dokaz da je Hrvatska očajna jer ne može prihvatiti jaku Srbiju.

Vulin je za RTS, povodom izjave svjedoka na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini, koje su prenijeli pojedini hrvatski mediji, ocijenio da optužbe o prijetnjama i sudjelovanju Vučića u zločinu “više nisu napadi na Vučića, nego monstruozne laži”.

“Ovo je glup napad i besmislena laž. Sve su pobrkali i pomiješali. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, student je Pravnog fakulteta u Beogradu i nije član nijedne političke stranke, a pogotovo nije nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigdje, vrijedno uči i radi u Beogradu”, rekao je Vulin.

Rekao je da je Vučić bio prvi put na teritoriji tzv. Republike Srpske Кrajine krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke, praćen novinarima, a da “nikada u životu” nije bio u Petrinji.

“Najavili smo da će se ovo događati. Hrvatska ne može prihvatiti Srbiju, plaši se jake Srbije i boji se da će joj ugroziti regionalni primat. Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne ugrožavati Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu”, rekao je Vulin.

Vulin je ocijenio da su “laži o Vučiću” dokaz da je hrvatska politika “očajna” i da je njena služba spremna na sve kako bi destabilizirala Srbiju.

“Posebno me brine što je ovo dokaz kako se Srbima sudi. Ako taj čovjek nije lud, onda je lažni svjedok, nema trećeg. Ovo će se nastaviti. Кako se izbori budu približavali, imat će i podršku domaćih tajkuna. Nastavit će se i multiplicirati“, smatra Vulin.

Istaknuo je da će Srbija učiniti sve da sačuva stabilnost, ali da se neće služiti lažima.

Govoreći o uhićenjima i zapljeni narkotika koje je policija sprovela prethodnih dana, Vulin je istaknuo da je MUP za godinu dana zaplijenio više od sedam tona droge i da je razbijena 21 kriminalna grupa.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:48